Lapseni halusivat hemmotella minua ja ostivat joululahjaksi kasvo- ja vartalohoidon. Tälle päivälle on varattu rentouttava kasvohoito.

Vuosi sitten kävin kasvohoidossa pienessä kauneushoitolassa, mistä jäi aivan ihana muisto. Se oli niin rentouttavaa sekä fyysisesti että henkisesti. Paikka oli rauhallinen, väritys valkoinen ja nurkasta kuului veden solinaa pienestä suihkulähteestä. Hoitaja käveli rauhallisesti pehmeillä tossuilla, eikä häirinnyt minua puheillaan. Minua hemmoteltiin rasvoilla ja tuoksuilla, vesipisaroita pirskahteli kasvoilleni ja taustalla kuului kuin aaltojen loisketta. Lämpimän lampun alla oli tunne kuin olisin tropiikin lämmössä. Hoitaja kuori vanhaa ihoa ja epäpuhtauksia rauhallisin vedoin kasvoiltani.

Miksi ei mieltä voisi kuoria kuin ihoa? Kerros kerrokselta vetäisi vanhat, likaiset ja ikävät ajatukset ja mielikuvat pois, huuhtoisi syvälle viemäriin. Tilalle laittaisi ravitsevaa, hyvän tuoksuista voidetta eli positiivisia ja tulevaisuuteen suuntaavia ajatuksia ja mielikuvia.

Nämä ajatukset mielessäni menin nytkin kasvohoitoon. Ikävä kyllä en tavoittanut ihan samaa tunnetilaa, mutta hyvää teki tämäkin. Kerrankin joku oli vain minua varten, ja tunsin, miten rentoutus valtasi koko kehon ja talven rasittamaan ihoon imeytyi rasvaa.

Viemäriputkia

Kaunistumistuokion jälkeen olikin palattava arkeen. Suuntana K-Rauta ja sieltä LVI-tarvikeosasto. Projektinani on huonosti toimivien lavuaarien puhdistus ja aukaisu. Homma olikin kinkkisempi kuin kuvittelin: tiivisteet olivat haperoituneet ja yhden lavuaarin putket heikosti kiinnitettyjä. Tarvittiin osia. Kuinka paljon erilaisia tiivisteitä ja putken osia lavuaareissa onkaan! Tiukan hintavertailun jälkeen päädyin muoviseen systeemiin, sillä rautaputket eivät taivu aluskaapin mittoihin ja tällainen muovinen on helppo laittaa paikkaan kuin paikkaan.

Ennakkokäsitys piti paikkansa: Putki meni paikalleen hyvin. Vain yksi osa jäi puuttumaan.. Siispä asiaa uudelleen kauppaan ja LVI-osastolle. Kevyesti parfyymille tuoksuva Lancome kauneushoitola vaihtui nopsaan viemärin hajuun, mutta koti on aina koti. Ja työ, jossa käden jälki näkyy on terapeuttista.